Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   Вівторок, 13 вересня 2016, 13:19

«Батьківщина» готова взяти на себе відповідальність за долю країни, – Тимошенко

Юлія Тимошенко

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко в програмі «Велике інтерв’ю з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «NewsOne» зазначила, що зараз в українців є три шляхи розвитку держави.

Як повідомляє Львівська обласна партійна організація ВО «Батьківщина», за її словами перший шлях полягає в тому, щоб продовжувати сприймати «мантри» президента і його оточення і терпіти все, що вони пропонують, експериментуючи над Україною й українцями. Друге – це демократичні перевибори до Верховної Ради України. І третій вихід із ситуації, яка нині склалася в країні – право на повстання, яке громадяни можуть використовувати, якщо політична ситуація знову зайде у глухий кут.

«Я вважаю, що дострокові парламентські вибори – це єдиний правильний вихід. Хто їх не хоче? Їх не хочуть збанкрутілі політики, не хочуть нові обличчя, які насправді ні на що не здатні», – вважає Юлія Тимошенко. Твердження, що дострокові вибори дестабілізують країну, «батьківщинівка» вважає «мантрою, яку нав’язують політики країни».

Щодо повстання, то лідер «Батьківщини» із застереженням звернулася і до політиків, і до людей: «Сьогодні ми живемо в непростий час: на нашій території триває війна, яку нам нав’язали. І нині повстання може бути використано зовнішнім агресором».

Окрім того, Голова фракції звернула увагу, що в українському парламенті вже не існує коаліції.

«Фракції опозиції письмово звернулися до спікера Андрія Парубія з проханням дати поіменний список депутатів коаліції з їх підписами. Нам сказали, що не можуть надати цей перелік, тому що коаліції де-факто не існує. І це означає, що у президента давно закінчився термін, коли він мав видати указ про дострокові парламентські вибори. Парламент сьогодні нелегітимний, адже його підтримка у суспільстві не більше 2 %», – уточнила Юлія Тимошенко.

Вона також припустила, що глава держави оголосить дострокові вибори, якщо «відчує, що довіра до нього вже впала нижче нуля і йому треба якось переформатувати владу».

«Тоді перед ним стоятиме вибір: або складати свої повноваження як людині, яка не впоралася з поставленими країною завданнями, або ж оголошувати дострокові парламентські вибори», – зауважила голова партії.

Тимошенко впевнена, що зараз треба обирати людей, які готові боротися зі системою, а безальтернативність – це теза, нав’язана президентом і його оточенням.

Нинішній парламент приречений на крах і минуле скликання ВР є цьому яскравим свідченням. Парламентарі минулого сезону не дослухалися до низки законодавчих пропозицій «батьківщинівців», зокрема про зменшення ціни на газ.

«Сотні законопроектів, які Рада проголосувала впродовж останніх двох років, призвели до зубожіння населення і продовжують відбирати у людей останні зароблені гроші. Ця осінь буде визначальною для країни, оскільки від діяльності парламентарів залежить подальша поведінка українців, які уже зараз доведені до відчаю», – розповів голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Очільник «Батьківщини» Львівщини переконаний, що в Україні і так надзвичайно висока ймовірність соціального вибуху, а тому нинішній склад парламенту несе велику відповідальність за подальші події в країні.

Команда «батьківщинівців» готова брати відповідальність на себе.

«І чим швидше відбудеться перезавантаження влади, тим швидше зможемо повернутися на наш природний, український шлях розвитку», - переконані у «Батьківщині».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.