Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятки природи

ua.convdocs.org

Четвер, 15 вересня 2016, 12:44

На Львівщині облаштують чотири пам’ятки природи

пам'ятки природи

Природно-заповідний фонд Львівщини збільшиться на чотири об’єкти.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Під час серії Львівської обласної ради, яка відбулася 13 вересня, депутати прийняли рішення про створення на території області ландшафтного заказника місцевого значення «Журавлиний», комплексної пам'ятки природи місцевого значення «Під Парашкою» та комплексної пам'ятки природи місцевого значення «Козій», ботанічної пам'ятки природи місцевого значення «Свідок історії».

Зокрема, комплексна пам'ятка природи місцевого значення «Під Парашкою» (252 га, Сколівський район) та комплексна пам'ятка природи місцевого значення «Козій» (216 га, Сколівський район) представляють унікальні ділянки старовікових букових лісів та фрагментів букових пралісів, вік яких становить від 130 до 190 років, а подекуди й усі 250 років.

А новостворений ландшафтний заказник місцевого значення «Журавлиний» (167,2 га, Буський район) є одним із основних місць гніздування сірого журавля, який перебуває під охороною та занесений до Червоної книги України за категорією «рідкісний».

Ботанічна пам'ятка природи місцевого значення «Свідок історії» має зберегти старовіковий дуб, який має в обхваті 8,5 м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.