Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Четвер, 15 вересня 2016, 13:33

Більше 60% львів'ян – пільговики

маршрутки

З усіх пасажирів львівських маршруток 63% є пільговиками.

Про це під час сесії міськради повідомив начальник управління транспорту і зв'язку Львівської міської ради Віктор Щир.

"За інформацією управління соцзахисту, у Львові налічується понад 300 тис пільговиків, а з 1 січня до 31 липня цього року, за даними перевізників, загальна кількість перевезених пасажирів становить 82,5 млн осіб, пільгами скористалися 52 млн осіб (63% від загальної кількості всіх перевезених пасажирів)", – заявив Віктор Щир.

За його словами, електротранспортом за цей період скористалися 55 млн пільговиків (65,5% від усіх пасажирів), автотранспортом – 27 млн пільгових категорій, що становить 58,9% від проїзду усіх пасажирів.

"Відтепер місцеві органи влади мають компенсувати витрати перевізників на перевезення пільгових категорій населення. У бюджеті Львова на це було виділено 10 млн грн для автоперевізників і 35 млн грн Львівелектротрансу. Станом на 31 липня автоперевізникам було відшкодлвано 5 млн 880 тис грн, Львівелектротрансу – 20 млн 481 тис грн", – заявив Віктор Щир.

Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий доручив виділити 1 млн грн на дофінансування суборендарів, які працюють на місцевих маршрутах.

"Я направив доручення щодо доплати для суборендарів тих підприємств, які зараз працюють, йдеться про 1 млн грн щомісяця до кінця року", – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні на сесії перевізники заявили, що планують продовжити страйк, якщо міська влада за два тижні не вирішить проблему із пільговими перевезеннями.

Приватні перевізники почали страйк 30 серпня. Через це на міські маршрути вийшло лише 362 автобуси зі 640. Згодом близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців зібрались на пікет під міськрадою. Вони висунули ряд вимог міському голові Львова Андрію Садовому, адже мовчати про проблеми у транспортній системі більше не могли.

Серед цих вимог – обмеження пільгових перевезень та запровадження електронного квитка у громадському транспорті. Учора міська рада уповноважила ЛКП "Муніципальна дружина" провіряти наявність у пільговиків відповідних посвідчень.

Нагадаємо, під час свого візиту до Львова міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що питання пільгових перезень у громадському транспорті є у компетенції кількох міністерств.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.