Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Маруняк

Четвер, 15 вересня 2016, 13:41

На Грибовицькому сміттєзвалищі існує загроза обвалу – Ірина Маруняк

Ірина Маруняк

Сміття може обвалитись у озера інфільтратів.

Про це сьогодні на сесії Львівської міської ради заявила заступниця голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк.

За словами Ірини Маруняк, пророблено 95% робіт з підсилення дамб озер інфільтратів. Проект стабілізації сміттєзвалища і підсилення дамб виконав інститут "Гірхімпромнагляд", на що виділено 10,5 млн. гривень з міського бюджету. Проект "Гірхімпромнагляду" пройшов експертизу Мінрегіонбуду. Зараз роботи припинено на вимогу мешканців сіл Малехів, Грибовичі та міста Дубляни.

"Роботи слід продовжити, оскільки в осінній період зросте небезпека обвалу сміття", – наголосила Ірина Маруняк.

З ініцітивною групою, яка представляє громади Малехова, Грибович і Дублян ведуться перемовини, за результатами яких погоджено встановлення відеоспостереження на сміттєзвалищі. На даний момент вже встановлено чотири відеокамери (ще чотири планують встановити) і один тепловізор, монтують огорожу полігону (на це з міського бюджету виділено 2 мільйони 600 тисяч гривень). Інформація з камер і тепловізора надходитиме у Міський центр безпеки. Роботи планують завершити до 10 жовтня.

Наразі Мінрегіонбуду погодив проект рекультивації сміттєзвалища і будівництва заводу переробки ТПВ, першим етапом якого є стабілізація сміття. Ірина Маруняк додала, що погодження питання про виділення коштів на рекультивацію Міністерством фінансів буде до місяця часу.

Міський голова Андрій Садовий зазначив, що він таємно веде переговори з мерами інших міст України щодо вивозу сміття.

Як вчора заявив Андрій Садовий, 20% майданчиків Львова переповнені сміттям, яке нікуди вивозити. Приймати сміття зі Львова відмовились Дніпро, Миколаїв та більшість населених пунктів Львівщини.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.