Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

forbes.net.ua

П'ятниця, 16 вересня 2016, 13:52

Облікову ставку зменшено до 15% річних

Нацбанк

Національний банк України вирішив зменшити облікову ставку до 15% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки до 15% річних з 16 вересня 2016 року.

У Нацбанку зазначили, що у червні споживча інфляція сповільнилася до 7,4% у річному вимірі, а її зниженню сприяли низький сукупний попит, висока пропозиція продовольчих товарів та стримана грошово-кредитна політика. 

У ІІ кварталі цього року зростання ВВП прискорилося до 1,3% у річному вимірі.

"У ІV кварталі 2016 року показник інфляції в річному вимірі наблизиться до рівня 12%. Головним чином – як результат відображення в статистиці підвищення тарифів на комунальні послуги. Базова інфляція, за оцінками Національного банку, продовжить уповільнюватися, демонструючи подальше послаблення фундаментального інфляційного тиску", – зазначили у Нацбанку.

Відтак, прогноз інфляції залишається на рівні 12% – на 2016 рік та 8% – на 2017 рік.

Нагадаємо, у квітні Національний банк знизив облікову ставку з 22% до 19% річних, а у травні – до 18% річних, у червні – до 16,5% річних, наприкінці липня – до 15,5% річних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.