Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

децентралізація

П'ятниця, 16 вересня 2016, 17:35

На Львівщині доопрацювали проект з децентралізації

децентралізація

Сьогодні на Львівщині створено 16 об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У листопаді 2015 року уряд затвердив перспективний план формування територій громад у Львівській області, згідно з яким передбачається створити 85 громад: 41 міську, 21 селищну та 23 сільських.

Однак наразі Львівська ОДА доопрацювала проект перспективного плану та передала на розгляд Львівської обласної ради.

Як заявив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, Львівщина разом із Дніпропетровською областю розділяє третє місце по Україні за кількістю утворених об'єднаних громад.

Зокрема, 15 громад області мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Ще одна, Ходорівська громада, в якій вибори провели у березні, почне працювати з 1 січня 2017 року. 

"Зараз, коли вже минуло практично три квартали року, можна говорити, що в результаті фінансової децентралізації і отримання додаткових переваг від об’єднання, зріс обсяг власних доходів місцевих бюджетів ОТГ у 2 рази (на 26 млн грн) порівняно з 2015 роком (з 28 млн грн до 64 млн грн)", – наголосив Ростислав Замлинський.

Цьогоріч об’єднанні територіальні громади області з різних джерел фінансування реалізують 155 проектів на 75 млн грн. Більшість цих коштів спрямовано на модернізацію та енергозберігаючі технології галузі освіти, на дороги, водопостачання, каналізування, освітлення, тощо.

Також впродовж цього року було здійснено 30 ініціювань із об’єднання громад.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.