Зміст статті

19 вересня 2016олександр ковальчук

Форум видавців 2016

Декілька миттєвостей краси на цьогорічному Форумі.

Обличчя, події, ситуації та презентації з цьогорічного Форуму видавців у Львові.

Цьогорічний Форум видавців приплив до Львова якимось розслабленим та тихим (навіть з висоти пташиного зору).

Співають ідучи дівчата, плугатарі з плугами йдуть, хрущі над вишнями гудуть.

Інтелектуальне у ці теплі десь традиційно на маргінесах та самотнє (хоча ніколи тим сильно не переймається).

Зате Катя Осадча (чужі дітки туляться до неї, наче до рідної мами) вже хоч зараз та відразу готова співати "I Wanna Be Loved By You" шанованому президентові, але де він, де він у ці осінні дні у Львові?

Зате можна помітити та посміятись над жмутом комічних образків між Кокотюхою та Красовицьким (простежити за мімікою першого та розрадою останнього).

Зате письменник-початківець Остап Дроздов (відомий львівський журналіст) презентує свою дебютну книгу сліз та вибухів.

Відразу помітно, що його роман-вибух "№ 1" передчасно вибухнув у нього в руках, відразу помітно, що Дроздов не доніс свій роман-вибух до омріяної цілі, бо це якась каша Дроздова, а не роман, яким він збирається рятувати українську літературу від безбожної графоманії.

Усі відео можна подивитися ось тут, і нетерпляче очікувати на варіантівську рецензію на дебютну книгу Дроздова, бо це, звичайно, буде дуже весело.

На презентації книги Дроздова можна помітити двох львівських політиків, які блаженно очікують одкровень з полум'яних уст відомого журналіста.

Приїздила до Львова й Юля Тимошенко, яка розказала усім спраглим про те, що сила Форуму видавців у його серці.

А відома київська адвокатеса Наташа Горбаль, яка презентувала на Форумі свою книгу "Must have сезону, або Новий погляд на шлюбний договір", несподівано, але досить переконливо розібрала на запчастини відому квартиру нардепа Лещенка, розібрала квартиру Лещенка на детальки так, що навіть позаздрить герой Джина Гекмена у The Conversation.



Лафу багатьом вкраїнським мистцям та мисткиням, таким вразливим у своїй реакціях на їх творчість у чужих реакціях, перебив бон-вояж до Львова французького письменника Фредеріка Беґбеде.

Беґбеде крутив львівським дівчаткам голови, а місцевим хлопчикам – в'язи та хвости.

Детальніше про візит Беґбеде на Форум видавців можна у тексті На бадьор до Беґбеде, де окрім усього іншого, знову варто зауважити несподіваний парадокс збоку про звуки Львова.

Окрім усього іншого, мудрий Беґбеде заповідав усім своїм шанувальницям важливу необхідність шанувати та леліяти улюблених письменників.

Заповідав цілувати їх, цьомкати їх, чмокати їх так, як про так це пристрасно співає у пісенці "Zou Bisou Bisou" дружина Дона Дрейпера – Меган.

Бо схоже, що більшість теперішніх українських письменників та письменниць, Ніхто не тільки не цілував у тім'ячко, а й навіть у лобик.

Іронічною ласкавою усмішкою подивився на чергу до Беґбеде лиш вкраїнський патріарх Андрухович у хіпстерських луках.

Він виступає на кафе-балкончику Meridian Czernowitz, де усе розфарбовує усіх червоним та синім, і заставляє фотографів лаятися матюками.

У кольорах революції патріарх Андрухович ще більше схожий на пра-пра-правнука Чингісхана або ж, за певних ракурсів, на Леніна в Заливі (тож не в Шушенському на шосе).

Саме на цьому балкончику, саме у цих кольорах революції, збирає свої аншлаги Оксана Забужко на танку.

Якась частина її поціновувачів усе ще сподівається, що вона, десь там, незабаром, не уподібниться у своїх спічах до Регіни Дубовицької так, як уподібнився трек AlunaGeorge "I'm In Control" до треку Yall "Hundred Miles".

Десь тут, поміж багрянцю Meridian Czernowitz, роздає свої автографи та селфі й Сергій Жадан.

Дівчатка пруть, а хлопці – хочуть, і хочуть так сильно, що можна тільки здогадуватись, яка непристойна пропозиція (чи згадка) змусила дядю Сірожу зробити очі таким подивом.

Десь звідси й проростає беґбедова мораль цієї байки: шанувальниці та шанувальники, шануйте письменників та письменниць своїх поки соловейко не затих.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.