Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

раритети

prostir.museum

Вівторок, 20 вересня 2016, 10:10

Львівському історичному музею повернуть викрадені раритети

раритети

Йдеться про диптих Розанди Лупул-Хмельницької та Тимоша Хмельницького, які були викрадені із музею у 1960 році.

Про це повідомляє Музейний простір.

Спочатку ці раритети перебували у колекції польського історика та мистецтвознавця Владислава Лозинського, що жив у Львові до 1913 року і передав їх місту. Обидві роботи, намальовані одним, ще невідомим, автором олійними фарбами на дереві, були викрадені у 1960 році з приміщення музею на площі Ринок, 24, де у той час був розташований відділ феодалізму Львівського історичного музею.

Портрет Розанди Лупул-Хмельницької з'явився на найбільшому онлайн-аукціоні для колекціонерів, а другий портрет з диптиху – з зображенням Тимоша Хмельницького, також знайшовся у того ж власника і теж повернеться до Львівського історичного музею.

Завідувач відділу Львівського історичного музею – Музею «Палаццо Бандінеллі» Сергій Богданов оглянув картини та засвідчив, що віднайдені раритети – саме ті твори, що були викрадені з Львівського історичного музею.

Згодом картини будуть представлені у Львівському історичному музеї, в експозиції, замість фотокопій, які там експонувалися довгий час.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.