Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Павло Ар'є

Середа, 21 вересня 2016, 13:50

Драматурга Ар'є обрали художнім керівником театру імені Лесі Українки

Павло Ар'є

Драматург Павло Ар’є став художнім керівником львівського театру імені Лесі Українки.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, з поміж 4 кандидатів більшість членів комісії рекомендували обрати режисера та драматурга Павла Ар'є. Остаточне рішення, згідно з новим законом, прийняв тимчасовий директор театру Микола Павлів.

"Конкурс на заміщення вакантної посади керівника художнього Львівського драматичного театру імені Лесі Українки проводився на підставі порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України 01.07.2016 №497.

Варто зазначити, що хоча наказ та оголошення про проведення конкурсу було зроблено на підставі Порядку, затвердженого наказом Міністерства культури України від 26.09.2013 №851, але оскільки 30.08.2016 (в день його офіційного опублікування) набрав чинності наказ №497, конкурсна комісія на засіданні 19.09.2016 року повинна була застосовувати норми саме наказу №497", – наголосив юрист театру Андрій Мостовий.

Зазначимо, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури", художній керівник призначається на 5 років за результатами проведення конкурсу.

Львів'янин Павло Ар’є, драматург та художник-концептуаліст, є автором безлічі п'єс "Революція, Кохання, Смерть і Сновидіння", "Ікона", "Кольори", "Експеримент", "Людина в підвішеному стані", "На початку і наприкінці часів", "Вівця", "Десь на місяці" та інших. Також Ар'є переміг на конкурсі "Короноція слова 2011".

Нагадаємо, внаслідок провалу конкурсу на обрання директора театру ім. Л. Українки, у міськраді вирішили тимчасово призначити нового в.о. – Миколу Павліва, який до того працював керівником відділу регулювання орендних відносин управління комунальної власності міськради.

У 2015 році актори Львівського театру імені Лесі Українки оголосили страйк та недовіру тодішньому директору театру Олексію Коломійцу та звинуватили його у перевищення посадових обов'язків та фінансових махінаціях.

Після проведення розслідування, комісія вирішила не продовжувати контракт з Коломійцевим та ввести у штат театру посаду художнього керівника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.