Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

опалювальний сезон

tribuna.pl.ua

Середа, 21 вересня 2016, 13:01

Теплопостачальні підприємства Львівщини не можуть розрахуватися за газ

опалювальний сезон

Наразі борг вісьмох підприємств перед "Львівгазом" становить понад 13 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на 20 вересня вісім підприємств комунальної теплоенергетики області не можуть розрахуватися за розподіл природного газу перед ПАТ "Львівгаз" та лише три дотримуються графіку погашення заборгованостей.

Зокрема, ЛКП "Залізничнетеплоенерго", ЛМКП "Львівтеплоенерго", КП "Стебниктеплокомуненерго", КП "Трускавецьтепло", КП "Дрогобичтеплоенерго", КП "Бориславтеплоенерго", КП "Стрийтеплоенерго", КП "Бродитеплоенерго" мають заборгованість перед ПАТ "Львівгаз" у 13,4 млн грн.

За словами в.о. директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарія Романчука, несвоєчасне погашення цієї заборгованості може призвести до нарахування ПАТ "Львівгаз" пені, штрафних санкцій та призвести до відсутності газопостачання.

"Між вищеназваними теплопостачальними підприємствами та ПАТ "Львівгаз" було укладено договори реструктуризації заборгованості за розподіл природного газу терміном до кінця жовтня 2016 року. Проте, КП "Трускавецьтепло", КП "Дрогобичтеплоенерго", КП "Бориславтеплоенерго", КП "Стрийтеплоенерго", КП "Бродитеплоенерго" не в повній мірі виконують свої зобов’язання відповідно до укладених договорів", – наголосив Назарій Романчук.

Нагадаємо, як зазначала у серпні голова Первинної профспілкової організації ЛМКП "Львівтеплоенерго" Тетяна Величко, опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.