Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

rbc.ua

Четвер, 22 вересня 2016, 14:28

Верховна Рада визначила функції НКРЕКП

Верховна Рада

Її членів обиратимуть за конкурсом.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Це рішення підтримали 250 народних депутатів.

Відтак, законом встановлюються особливості організації діяльності НКРЕКП, її функції і повноваження, порядок підготовки рішень комісії, особливості здійснення контролю на ринках енергетики і комунальних послуг.

До складу НКРЕКП входитимуть 7 осіб, включаючи голову комісії. Призначення на посаду здійснюється за результатами відкритого конкурсу, а термін повноважень членів НКРЕКП складатиме шість років. Одна і та ж людина не може бути членом комісії більше двох термінів.

Голову НКРЕКП обирають члени комісії шляхом таємного голосування. Зарплата голови комісії повинна складати 50 мінімальних зарплат, члена комісії – 40.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, він сприятиме зміцненню позицій незалежності органу державного регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, а також виконанню Україною своїх зобов’язань перед Енергетичним Співтовариством взятих за протоколом про приєднання України до Енергетичного Співтовариства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.