Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

П'ятниця, 23 вересня 2016, 11:55

Заповідники оприлюднюватимуть інформацію про вирубку дерев

лісове господарство

Мінприроди зобов'язало керівників нацпарків та заповідників оприлюднювати плани проведення рубок дерев.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак підписав наказ, яким зобов’язав керівників установ природно-заповідного фонду оприлюднювати інформацію щодо планових рубок.

"У підпорядкування нашого Міністерства менше 10% лісів від загального лісового фонду України. Для боротьби із лісовою корупцією ми ввели тимчасові обмеження на проведення санітарних рубок та ініціювали підготовку нових санітарних правил лісу. Саме їх нормативні приписи зобов’язують інформувати громадськість про прозорість прийняття рішень щодо проведення відповідних санітарно-оздоровчих заходів у лісах", –наголосив Остап Семерак.

За його словами, наразі Мінприроди продовжує чекати від Держлісагентства виконання зобов'язань щодо ухвалення нових санітарних правил лісу та винесення підготовленого документа на розгляд уряду.

Зазанчимо, раніше Семерак підписав наказ про заборону санітарних вирубок у межах заповідників та національних природних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.