Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 23 вересня 2016, 13:10

Скасування «закону Савченко» не вирішить тих проблем, які назбиралися у правоохоронних структурах, – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Нинішній міністр МВС повідомив, що завдяки «закону Савченко» на волю вийшло понад 8 тисяч осіб, але ріст злочинності потрібно шукати не там.

Зокрема, в тому, що не відбулося повноцінної реформи міліції, а рівень професіоналізму оновлених поліцейських залишається низьким. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав керівник Львівської обласної «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

Впродовж останніх місяців у суспільстві почали активно обговорювати так званий «закон Савченко».

«А так званий, тому що Надія, перебуваючи за гратами, висловила свою позицію – як вона бачить цей закон, а спільну відповідальність мали би взяти на себе ті, які в той період були експертами, які давали свої рекомендації, які розповідали наскільки потрібний цей документ», – зазначає політик.

Очільник «Батьківщини» Львівщини погоджується із більшістю виступів правозахисників річної давності.

«Дійсно, слідчі ізолятори здебільшого переповнені, взагалі не пристосовані для людського утримання підозрюваних. Неодноразово траплялися випадки, коли люди роками перебувають в слідчому ізоляторі, а після того їх звільняють, тому що вину не доведено. І зараз мало що змінилося, тому що ті ж слідчі ізолятори не відповідають вимогам міжнародних, правозахисних організацій. Фахівці десятки років вказують українській владі на те, що потрібно негайно приводити до міжнародних стандартів місця тимчасового перебування підсудних».

Михайло Цимбалюк підкреслив, що проблема рецидивної злочинності у всі роки незалежності була актуальною і, на жаль, в Україні не створено справжньої системи виконання покарань – вона не виховує, вона не перевиховує, вона певною мірою є школою підвищення кваліфікації для тієї більшості людей, які стали на злочинний шлях. «Правоохоронці та місцева влада мали би контролювати соціалізацію тих осіб, які повернулися з місць позбавлення волі», – додав він.

Політик визнає, що  «закон Савченко» не ідеальний і те, що його потрібно змінювати – це однозначно.

«Доцільно було б внести в нього певні зміни – наприклад, перші півроку перебування у СІЗО рахувати день до дня, а наступні – один до двох. Це стане стимулом для того, щоб правоохоронні органи до півроку закінчували слідство у справах. Варто також врахувати і те, щоб під дію «закону Савченко» не потрапляли особи, які скоїли тяжкі чи особливо тяжкі злочини», – пише Цимбалюк.

Крім того, головний «батьківщинівець» Львівщини порадив чиновникам не шукати проблем там, де їх насправді немає, а якісно працювати та доводити розпочаті реформи до логічного завершення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.