Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Галпідшипник

agroprod.biz

Понеділок, 26 вересня 2016, 14:12

У Харкові орудує "підшипникова мафія" всеукраїнського масштабу

Галпідшипник

Група поліцейських за сприяння суду і прокуратури вганяє в збитки торговий дім "Галпідшипник".

Діяльність групи пов'язують з роботою основного конкурента "Галпідшипник" – торгового дому "Ірбіс", повідомляє Дзеркало тижня.

У Харківській області триває слідство у сфабрикованій заявою громадянина Маринця, який ще в березні поточного року звинуватив ТД "Галпідшипник" в продажу йому неякісної продукції на 4 428 грн.

Під прикриттям начальника слідчого відділу Холодногірського відділення Нацполіції К. Багдасарова правоохоронці грубо порушують закон.

Раніше вилучивши в чотирьох відділеннях "Галпідшипник" товарів та комп'ютерної техніки сумарно на більш ніж 7 млн. грн., На даний момент слідчі відмовляються виконувати рішення суду про повернення підприємству продукції з львівської філії.

Підшипники із Запоріжжя і Харкова вдалося повернути на склади Торгового Дому.

У компанії відзначають, що товари зберігалися на непристосованих для цього складах, тому частина з них могла постраждати від погодних умов.

ТД "Галпідшипник" направив до правоохоронних органів вже більше 70-ти скарг і вказівок на порушення в ході слідства. Однак розглядаються вони в харківській прокуратурі, що, на думку підприємства, робить неможливим прийняття об'єктивних рішень. На даний момент прокуратура "фіксує" лише декілька процесуальних порушень, які можуть привести щонайбільше до дисциплінарної відповідальності слідчих.

Тим часом мова йде про численні процесуальні порушення, в тому числі, про недопуск на місце дій юристів. За минулі півроку з 46 тисяч штук підшипників, вилучених під час обшуків на складах компанії, експертизу провели лише для семи підшипників виробництва Харківського підшипникового заводу. Експертиза повністю підтвердила їх автентичність. На думку авторів, правоохоронці прагнуть не розібратися по суті справи, а намагаються заблокувати роботу підприємства

На даний момент до Львова (місце дислокації штаб-квартири "Галпідшипник") приїхала вже третя слідча бригада, яка допитує контрагентів торгового дому, ніяк не пов'язаних зі справою Маринця. При цьому слідчі проводять допити без офіційної повістки, по дзвінку. Всі процесуальні порушення відбуваються з відома начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Бударного.

Як зазначає "Дзеркало тижня", активність харківських правоохоронців може бути пов'язана з тим, що в Харкові розташовано підприємство-конкурент "Галпідшипник" – торговий дім "Ірбіс".



На самому ТД "Галпідшипник" вважають, що зважаючи на усі ці обставини, неупереджене слідство в даному регіоні просто неможливе.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.