Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

працівники

Вівторок, 27 вересня 2016, 10:30

В Україні виявили понад 100 тисяч незареєстрованих працівників

працівники

З початку року податківці зафіксували 105 тисяч найманих працівників, які працювали неофіційно.

Про це повідомила прес-служба ДФС України.

Як заявив директор департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк, таку кількість неофіційних працівників виявили під час проведення перевірок підприємств протягом січня-серпня цього року.

«Як свідчить практика роботи фіскальних органів, низка несумлінних керівників підприємств завдають збитків державі, нехтуючи вимогами законодавства. Зокрема, виплачуючи заробітну плату працівникам, посадові особи підприємств своєчасно не перераховують до бюджету податок на доходи фізичних осіб. Крім того, вони використовують працю неоформлених найманих працівників, які отримують зарплату «у конвертах» без жодних відрахувань до бюджетів», – зазначив Павло Дроняк.

Підприємствам довелося сплатити не лише заборговані суми податків, а й штрафні санкції та пеню, а посадовців притягнуто до відповідальності.

Крім того, до державної реєстрації залучено близько 37 тис громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. Відтак, до бюджету додатково сплачено понад 17 млн грн податків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.