Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво

Вівторок, 27 вересня 2016, 12:14

Багатоповерхівку у Дрогобичі зводили з порушеннями

будівництво

ДАБІ оштрафувала проектанта будинку на 130 тис грн.

Про це повідомила прес-служба ДАБІ України.

Зокрема, під час позапланової перевірки будівництва багатоквартирного житлового будинку у Дрогобичі на вул. 22-січня, 30 було ввиявлено, що проектна організація «Компанія Буд-комплект» передала замовнику проектну документацію, розроблену з порушенням вимог містобудівного законодавства.

У документації були відсутні вихідні дані на проектування (технічні умови на приєднання об’єкта будівництва до централізованих інженерних мереж) та порушені державні будівельні норми (не забезпечено нормативної кількості машиномісць, не передбачено ігрових майданчиків для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку, для відпочинку дорослого населення, для занять фізкультурою, для господарських потреб та для вигулу собак). 

Відтак, проектанта оштрафували на 130 тис грн, а замовника будівництва та підрядну організацію зобов'язали зупинити будроботи.

Нагадаємо, з початку року Держархбудінспекція провела 11,6 тис перевірок об’єктів будівництва, виявила 3,8 тис порушень містобудівного законодавства та оштрафувала порушників на 120,1 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.