Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Середа, 28 вересня 2016, 11:15

На Львівщині продовжують незаконно вирубувати ліси

лісове господарство

Наразі зафіксовано понад 200 фактів незаконних рубок.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив вчора на сесії Львівської обласної радин начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, 223 матеріали про незаконні рубки направлені у поліцію.

"На сьогодні у кожному державному лісгоспі створена мобільна група із виявлення лісопорушників. Ми, зокрема, тісно співпрацюємо із поліцією області і вже здійснили близько 900 рейдів щодо виявлення лісопорушників. Результативним виявився кожен третій рейд", – розповів Анатолій Дейнека.

Натомість прокурор у Львівській області Юрій Квятківський додав, що за 8 місяців цього року надійшло близько 400 звернень щодо незаконних рубок лісу.

"Якщо у червні-липні скеровано 90 таких заяв, то у вересні вже 50. У 245 випадках порушено кримінальні провадження. До суду спрямували 45 та ще 10 буде скеровано найближчим часом. Основна проблематика заяв – незаконна діяльність пилорам", – наголосив Юрій Квятківський.

За його словами, прокуратура області також направила до генпрокурора звернення, у якому рекомендувала розглянути питання щодо ліцензійної діяльності пилорам: зробити ліцензію безкоштовною.

"Це пов'язано із тим, що ми інколи виявляємо незаконні підприємства у приватному секторі, однак не маємо можливості оперативно зайти із перевіркою. Якщо зобов'язати підприємства отримати ліцензію, цей вид діяльності буде повністю підконтрольний правоохоронним органам та громаді", – додав Юрій Квятківський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.