Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Четвер, 29 вересня 2016, 13:00

У п'яти районах Львівщини створять 21 об'єднану громаду

децентралізація

Нові громади будуть у Радехівському, Мостиському, Яворівському, Миколаївському та Самбірському районах.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Зокрема, під час засіданні профільної комісії Львівської обласної ради депутати обговорили проекти перспективних планів спроможних територіальних громад Львівщини. Йдеться про Радехівський, Мостиський, Яворівський, Миколаївський та Самбірський райони.

Відтак у Радехівському районі передбачається створення 2 громади, у Мостиському – 3, Яворівському – 5, а у Самбірському – 11 об'єднаних громад.

«Із 16 об’єднаних територіальних громад, які уже утворені в області, 8 розташовані саме у Самбірському районі. Оскільки ми не можемо змінювати уже створені громади, тому у цьому районі налічується така кількість громад. Вони досить дрібні, але життєздатні. У випадку якщо вони не зможуть повноцінно функціонувати, тоді доведеться вносити зміни і укрупнювати ці громади», – наголсив голова постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури облради Володимир Саган

Нагадаємо, раніше план із об'єднання у громади депутати затвердили ше п'ятьом райомам: Бродівському, Перемишлянському, Старосамбірському, Городоцькому та Жидачівському районам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.