Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

volynnews.com

П'ятниця, 30 вересня 2016, 13:05

В Україні набула чинності судова реформа

Верховна Рада

Відсьогодні набрали сили зміни до Конституції в частині правосуддя.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, згідно з новим законом, за Верховною Радою залишається право висловлювати недовіру генеральному прокуророві, а з переліку функцій прокуратури вилучено ряд функцій.

Також пропонується встановити, що суддя Конституційного суду не може бути звільнений тільки за рішенням цього суду не менш ніж двома третинами від його конституційного складу, без згоди Конституційного Суду суддя цього суду не може бути затриманий чи заарештований, за винятком затримання судді під час особливо тяжкого злочину.

Крім того, передбачається позбавити народних депутатів права давати згоду на арешт суддів. Зокрема, на арешт судді потрібно згоду Вищої ради правосуддя, що має бути створена на основі Вищої ради юстиції.

А 13 липня Петро Порошенко підписав закон про судоустрій і статус суддів, за яким удосконалюється процедура кваліфікаційного оцінювання всіх суддів, передбачається перехід до триланкової судової системи та створення нового Верховного Суду.

Зазначимо, зміни до Конституції України в частині правосуддя Верховна Рада підтримала 2 червня 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.