Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 4 жовтня 2016, 10:30

Порошенко схвалив закон про об'єднані громади

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про зарахування окремих адмінзборів до бюджетів об'єднаних громад.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Законопроект у рамках децентралізації вносить зміни до Бюджетного кодексу України і передбачає, що до доходів загального фонду бюджетів об'єднаних територіальних громад будуть зараховуватися окремі види плати за надання адміністративних послуг.

Йдеться про адміністративний збір за державну реєстрацію майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; плату за скорочення термінів надання послуг у сфері державної реєстрації майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також плати за надання інших платних послуг, пов'язаних з такою реєстрацією.

Відтак, до місцевих бюджетів за місцем надання послуг також буде зараховуватися адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних та фізичних осіб, який здійснюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.