Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Винники

detective-lviv.com

Вівторок, 4 жовтня 2016, 13:08

Олександр Божик відкриє у Винниках перший сезон Львівської філармонії

Винники

7 жовтня у Винниках відкривають першу філію Львівської філармонії.

Про це сьогодні повідомив генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп.

Як розповів міський голова Винниківської міської ради Володимир Квурт, міськрада спільно з Львівською філармонією вперше започатковують проект «Львівська філармонія у Винниках», який покликаний збагатити дозвілля винників чан, доповнити культурне життя міста філармонійними проектами, наблизити якісний мистецький продукт до мешканців маленьких містечок і сіл, а також створити традицію відвідування концертів класичної музики.

«Відкриття філії Львівської філармонії у Винниках – це, перш за все, можливість наблизити людей до мистецтва, дати їм шанс регулярно відвідувати культурні заходи, не їдучи спеціально до Львова», – зазначив Володимир Квурт.

За словами куратора проекту Андрія Яцківа, у Винниках діятимуть дві сцени: «Казкова», яка розташована у приміщенні Винниківської школи-інтернату, а також «Камерна» – у залі Винниківської школи мистецтв.

Перший концертний сезон стартує вже у жовтні і триватиме до червня наступного року. Філармонія пропонує винників чанам і мешканцям навколишніх сіл чотири музичні казки для дітей на «Казковій» сцені та чотири освітньо-музичні програми на «Камерній» сцені.

«Для дітей віком від чотирьох років ми підготували такі музичні казки як «Лис Микита», «Пан Коцький», «Чарівна шабля», – зауважив Андрій Яцків.

Як зазначають організатори проекту, головною відмінністю концертних сезонів від просто виїздних концертів є регулярність та сплановані афіші на цілий сезон із датами, програмою та залами.

«Концерт з нагоди відкриття сезону відбудеться 7 жовтняо 19:00 годині у конференц-залі Винниківської школи-інтернату. У ньому участь візьмуть соліст Львівської опери Петро Радейко, відомий львівський скрипаль-віртуоз Олександр Божик, а також Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок», – додав Володимир Сивохіп.

За його словами, в майбутньому до програми філармонії у Винниках планують залучити відомого композитора Мирослава Скорика.

Вартість квитків – 20 гривень для «Казкової» сцени і 30 гривень – для «Камерної».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.