Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 4 жовтня 2016, 17:40

Львівська мерія незаконно передала приватній фірмі землі ЮНЕСКО

Львів

На ділянці, виділеній фірмі на вул. Шевській, знаходиться будинок, що входить у список ЮНЕСКО.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, Львівська місцева прокуратура №1 скерувала до суду позов щодо скасування незаконної ухвали Львівської міської ради про передачу земельної ділянки історико-культурного призначення.

Як встановили у прокуратурі, міськрада надала одній із фірм земельну ділянку площею 0,0359 га на вул. Шевській у Львові для реставрації з переплануванням житлового будинку.

Однак мерія проігнорувала факт, що на цій ділянці знаходиться будинок, який належить до пам'яток архітектури національного значення та розташований в межах історичного ареалу і зони регульованої забудови міста, а також входить в ансамбль історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Наразі Львівський окружний адміністративний суд уже задовільнив клопотання прокуратури про забезпечення позову, тобто заборонив міській раді приймати будь-які рішення щодо цієї земельної ділянки до розгляду справи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.