Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Розточчя

zapovidnyk.org

Четвер, 6 жовтня 2016, 17:40

Заповідник "Розточчя" можуть включити до спадщини ЮНЕСКО

Розточчя

На території заповідника є унікальна ділянка старовікових букових лісів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосив директор департаменту екології та природних ресурсів Львіської ОДА Руслан Гречаник, рішення щодо віднесення природного заповідника "Розточчя" до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО буде прийнято в червні 2017 року.

За його словами, на території заповідника є унікальна ділянка старовікових букових лісів площею 384,8 га, яка претендує на включення до спадщини ЮНЕСКО. Вони збереглися черещ те, що ця територія віднесена до природно-заповідного фонду.

"Саме обстеження номінованого об'єкту букових пралісів та старовікових лісів на їх відповідність вимогам Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО незалежним експертом Куміко Йонедою (експерт Міжнародного союзу охорони природи) є надзвичайно важливим етапом та завершальним перед розглядом відповідної комісії ЮНЕСКО", – заявив Руслан Гречаник.

Він додав, що включеннязаповідника до світової природної спадщини дає додаткові гарантії збереження лісів, підвищує престиж території, а також забезпечує можливість залучення коштів Фонду Світової спадщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.