Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутка

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 12:30

На Львівщині виявили 300 нелегальних перевізників

маршрутка

В Мінінфраструктури планують навіть конфісковувати транспортні засоби у нелегальних перевізників.

Про це сьогодні повідомив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

«За останні півроку у Львівській області ми виявили близько трьох сотень нелегальних перевізників. Жоден із них не мав ліцензії на здійснення пасажирських перевезень», – розповів Михайло Ноняк.

За його словами Держслужба з безпеки на транспорті бореться з порушниками двома шляхами: роз’яснювальною роботою та штрафами. 

Більше того, Міністерство інфраструктури вже напрацювало ряд документів, що передбачають посилення контролю за нелегальними перевізниками. У планах – навіть ввести в законодавство норму, згідно з якою у нелегальних перевізників конфісковуватимуть транспортні засоби.

«В першу чергу, ми намагаємось донести перевізникам, що вони відповідають за життя та безпеку своїх пасажирів. Тому надавати свої послуги вони повинні якісно, а також забезпечити робочі місця й податки до бюджету. Ще одним методом боротьби із нелегальними перевізниками є чималі штрафи. Іноді їхній розмір сягає і до 35 тисяч гривень», – зазначив Михайло Ноняк.

Як наголосив Михайло Ноняк, в Україні два роки діяв мораторій на перевірки перевізників. Тому більшість із них не слідкувала за станом автобусів та якістю надання послуг громадянам.

«Більшість автопарку АПТ сьогодні є застарілим. Вартість нового автобуса, до прикладу, того ж «Богдана» становить близько 1,5 мільйона гривень. Оновлення хоча б частини машин для перевізників вимагає колосальних коштів. І ми це розуміємо, тому вимагаємо від них випускати на лінії справні машини, а не "відра з гайками", які по дорозі розсипаються», – додав Михайло Ноняк.

Зазначимо, Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) почала працювати лише з січня цього року.  

Вона регулює безпеку на автомобільному транспорті загального користування, міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.