Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 13:07

У листопаді Україна відзначатиме День Гідності

Петро Порошенко

Порошенко підписав указ про відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, День Гідності та Свободи відзначатимуть 21 листопада – у день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Указ спрямований на забезпечення гідного вшанування громадянської мужності учасників революційних подій у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості та утвердження в нашій державі демократичних цінностей.

Наразі Порошенко доручив уряду утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення Дня Гідності та Свободи, залучивши до його роботи представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, активних учасників революційних подій.

Також йдеться про виділення землі у Києві для спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні та забезпечення діяльності Національного «Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.