Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валентин Наливайченко

politrada.com

Прес-реліз,   П'ятниця, 7 жовтня 2016, 18:45

Для України життєво важливо підтримати глобальний антикорупційний рух, – Наливайченко

Валентин Наливайченко

Політична система України має бути очищена від корупції і офшорників у владі, а українське суспільство має підтримати глобальний антикорупційний рух, вважає лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко. 

"Наголошую, що політична система України має бути очищена від корупції і офшорників у владі. Це стосується, передусім, президентського оточення, діяльність представників якого, зокрема, "смотрящого від БПП", "найкращого у світі банкіра" та інших, має бути розслідувана. Вони мають бути притягнені до відповідальності, а гроші повернені в український бюджет", – написав екс-голова СБУ у своєму фейсбуці.

Проблеми в "офшорників" будуть не лише з приховуванням корупційних капіталів та можливістю їх інвестування в легальні активи, але й із самим доступом до цих грошей та з їх успадкуванням нащадками.

Коментуючи заяви експертів ООН Хуана Пабло Боославскі та членів консультативного комітету Ради з прав людини Обіора Окафор і Жан Зіглер, які закликали держави ліквідувати таємні "податкові гавані" та створити робочу групу ООН щодо запобігання випадків ухилення від сплати податків, Валентин Наливайченко заявив: "Треба вже нарешті усвідомити, що корупціонери в очах цивілізованого людства стають "паріями", незважаючи на розмір статків та політичну вагу в себе вдома. Таке ж саме відбулося свого часу із усілякими рабо та наркоторгівцями. Про долю персонажів такого штибу ніхто сумувати не буде!"

За словами Валентина Наливайченка, публікуючи інформацію про офшорні зловживання, фіксуючи корупційні дії публічних осіб, знаходячи приховану власність українських можновладців, можна суттєво полегшити роботу міжнародних антикорупційних органів та нарешті повернути більше коштів, вкрадених в України і українців.

"Українське суспільство, яке прагне Справедливості, має усіляко підтримувати глобальний антикорупційний рух. Україна не в змозі повністю виконувати державні зобов’язання перед власними громадянами – проте обсяг грошей, нерухомості та бізнес-активів, які знаходяться у власності корумпованих еліт є безпрецедентним навіть для найбагатших країн світу. Ми є найбільшим прохачем міжнародної фінансової допомоги та джерелом трудової міграції – проте ми вже багато років є найбільшим фінансовим донором для офшорів та ринків товарів надспоживання", – вважає політик.

Він наголошує, що гроші на вирішення нагальних фінансових потреб слід знаходити не за рахунок підвищення податків і згортання програм розвитку, а шляхом кардинального зниження корупційних втрат бюджету, рішучої боротьби з тіньовою економікою, справжньої, а не декларативної націоналізації активів та власності корупціонерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.