Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЖКГ

segodnya.ua

Понеділок, 10 жовтня 2016, 16:00

У Мінсоцполітики розповіли, як можна використати заощаджену субсидію

ЖКГ

Зекономлені на субсидіях кошти залишатимуться на рахунках лише протягом одного опалювального періоду.

Про це повідомила прес-служба Уряду.

Якщо ж сім'я використає менше газу, ніж встановлено соціальним нормативом, то зекономлені кошти оформлюватимуть у рахунок майбутніх платежів, у тому числі обов'язкової плати за комунальні послуги.

Відтак, вартість неспожитого газу у тепліші місяці опалювального періоду українці зможуть використати в разі перевищення норми у холодніший період.

"Наприклад, якщо сім'я у листопаді спожила на 100 кубів газу менше, ніж встановлено нормою, то цей обсяг газу вона може спожити у холодніші місяці, наприклад, у січні", – йдеться у повідомленні.

За підсумком опалювального періоду на рахунках отримувачів субсидій залишатиметься лише вартість 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії (в залежності газове чи електричне опалення).

Зазначимо, Уряд також приступив до роботи над тим, щоб монетизувати залишки невикористаних субсидій після завершення нового опалювального сезону.

"Тобто зекономлена сума житлової субсидії перераховуватиметься споживачам, які вели енергоефективне домогосподарство, у вигляді грошової премії за енергоефективність", – додають у повідомленні.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні розпочали призначати субсидії на опалюваний сезон 2016-2017 року. 

Також нещодавно Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко пообіцяв, що субсидії не відбиратимуть тим українцям, які мають борги за житлово-комунальні послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.