Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

автобуси "Електрон"

Понеділок, 10 жовтня 2016, 17:13

Садовий до кінця року пообіцяв львів'янам 30 нових автобусів

автобуси "Електрон"

А до 2020 року на маршрутах Львова мають курсувати 500 нових автобусів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

"Ми ще у травні оголошували тендер на купівлю 50 нових автобусів для Львова. Фактично, 4 місяці справа була в судах, коли не давали можливості, щоб місто уклало угоду з заводом «Електрон» на купівлю автобусів. Зараз угоду уклали, до кінця року маємо отримати 30 автобусів, у перший половині року – ще 20", – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, у бюджеті наступного року планують закласти кошти на придбання ще сотні нових автобусів.

Згідно з програмою «Львів 2020», весь громадський транспорт мають оновити на 70%, тобто за наступні чотири роки місто має придбати близько 500 автобусів.

"Сьогодні перевезення – не є економічно вигідною справою, бо вартість квитка не покриває вартості самого автобуса. Хочу, щоб ми мали найкращий транспорт, тому ми спонукали «Електрон» до виробництва", – додав Андрій Садовий.

Також він наголосив, що в середині листопада запустять трамвай на Сихів. У мікрорайон курсуватиумть 7 нових трамваїв виробництва «Електрон», а також ще два модернізовані, які місто придбало заздалегідь. 

Зазначимо, Львовом уже курсують низькопідлогові автобуси на міських маршрутах № 3А. 

А презентували їх у Львові ще наприкінці травня. Особливістю транспорту є те, що він повністю підлаштований під людей із особливими потребами.

Нагадаємо, львівські перевізники нещодавно зауважили, що зараз обладнати міські маршрутки кондиціонерами неможливо, адже і техніка, і її встановлення є надто дороговартісним. 

Натомість у транспорті кондиціонери можуть з'явитись лише після впровадження електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.