Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

Вівторок, 11 жовтня 2016, 16:48

Уряд знайшов землю під ядерне паливо

Чорнобильська зона

Ділянки площею 45,2 га знаходяться у Чопрнобильській зоні.

Про це йдеться у розпорядженні уряду від 5 жовтня 2016 року.

Зокрема, уряд виділив земельні ділянки у 45,2 га під будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Вони розташовані у Київській області в зоні відчуження.

"Уряд прийняв розпорядження щодо землевідведення під будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій та залізничної колії до нього. Централізоване сховище буде розташоване у 30-кілометровій зоні відчуження території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, де населення постійно не проживає", – йдеться у розпорядженні.

Зона спостереження становитиме 600 метрів довкола майданчика сховища, а під час експлуатації централізованого сховища будуть застосовані передові новітні технології та устаткування для зберігання відпрацьованого ядерного палива, запропоновані американською компанією Holtec International.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.