Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

vox.com.ua

Понеділок, 6 серпня 2012, 12:52

Дащаківська закликала кандидатів у депутати-чиновників піти у відпустку

Кандидати у народні депутати, які є членами органів місцевого самоврядування, повинні піти у відпустку під час виборчої кампанії. Це допоможе їм утриматись від політичної агітації у ЗМІ, вважає виконавчий директор ЛОГО “Комітет виборців України” Оксана Дащаківська. Про це вона заявила на прес-конференції сьогодні, 6 серпня.

Обмеження на політичну рекламу під час виборчої кампанії не стосуються осіб, які представляють органи місцевого самоврядування, розповіла експерт.

“Особи, які є кандидатами в народні депутати, але, разом з тим, і представниками органів місцевого самоврядування, можуть беззастережно претендувати на площу у засобах масової інформації, на телебаченні, однак їх не можна вказувати як кандидатів, - заявила Дащаківська. - Однак очевидно, що зв’язок для виборця буде працювати, бо це те саме прізвище, що і в кандидата. Тому багато із кандидатів вже тільки тому, що вони представники органів місцевого самоврядування, мають перевагу над тими, хто не є представниками цих органів. Через це я закликала і закликаю осіб, які є в державних адміністраціях піти у відпустки, щоб тим моментом не зловживати і не порушувати принципу рівності”.

Також представник КВУ зазначила, що, згідно із чинним виборчим законодавством, якщо одному із кандидатів було надано площу для політичної реклами, іншому кандидату обов’язково має бути наданий той самий обсяг, той самий час, якщо йдеться про радіо чи телебачення і те саме місце, якщо це газета, і при цьому за ту саму ціну.

“Сьогодні багато людей жаліються, що ЗМІ не хочуть з ними співпрацювати. Це питання може бути вирішено в судовому порядку і вони можуть отримати доступ до засобів масової інформації згідно чинного закону про вибори”, - розповіла Дащаківська.

Нагадаємо, 30 липня в Україні стартувала виборча кампанія до Верховної Ради. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.