Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори в ОТГ

firtka.if.ua

Четвер, 13 жовтня 2016, 16:04

ЦВК виділила 12 мільйонів на вибори в об'єднані громади

вибори в ОТГ

До кінця року в Україні планують створити 368 об'єднаних територіальних громад.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Центральна виборча комісія затвердила розподіл субвенції з держбюджету на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 18 грудня.

Відтак 22 регіони України отримають 11 млн 947 тис. 200 гривень на проведення місцевих виборів, а також 126,8 тис. гривень – на виготовлення списків виборців та іменних запрошень.

Крім того, ЦВК визначила розмір грошової застави для кандидата на посаду міського голови і виборчого списку кандидатів у депутати міської ради в багатомандатному виборчому окрузі на перших місцевих виборах 18 грудня 2016 року.

Зазначимо, цьогоріч вибори відбудуться у 143 об'єднаних громадах України. 

Загалом, протягом 2016 року вже пройшли вибори у 25 об’єднаних громадах, минулого року було створено 159 громад, а на кінець 2016 року в Україні функціонуватиме 368 об'єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, нещодавно на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати на пленарному засіданні Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.