Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Четвер, 13 жовтня 2016, 17:01

У Львові на одну вакансію претендують двоє безробітних

Львів

У серпні було офіційно зареєстровано 4 тисячі безробітних львів'ян.  

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За даними Львівського міського центру зайнятості, станом на 1 вересня кількість зареєстрованих безробітних становить 22,5% від кількості у області, з них 57,2% – жінки та 45,2% – молодь у віці до 35 років.

Порівняно з кінцем липня цього року кількість непрацевлаштованих львів'ян зменшилась на 4,5%, а порівняно з кінцем серпня 2015 року – на 19,5%.

На одне вільне робоче місце, на кінець серпня, претендувало 2 особи (в області – 5 осіб). За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (26,6% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг (19,4%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин (16,6%), а найменший – на технічних службовців (3,9%).

Допомогу з безробіття у серпні отримали 5,9 тис осіб, її середній розмір становив 2440 грн і в 1,7 раза перевищував розмір мінімальної заробітної плати (з 1 травня 2016 року – 1450 грн).

Нагадаємо, у січні-серпні цього року на Львівщині кількість вакантних робочих місць збільшилася на тисячу, порівняно з минулим роком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.