Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ukrtime.com

Понеділок, 6 серпня 2012, 14:05

Львівська преса почала краще дотримуватись журналістських стандартів

Із травня у львівських друкованих ЗМІ простежується тенденція поліпшення дотримання журналістських стандартів. Такі результати показав моніторинг львівської преси, який був оприлюднений сьогодні, 6 серпня, експертами ЛОГО “Львівський прес-клуб”.

Якщо у травні середній бал дотримання журналістських стандартів становив 3,87 бала, у червні – 4,75, то в липні вже 4,97 (з шести можливих балів), йдеться у звіті експертів. Найкращим цей показник є за липень (5,13 і 5,02 бала відповідно) в газетах “Ратуша” і “ЗІК” На третю позицію за дотриманням журналістських стандартів вийшла “Львівська пошта” - 5,0, на п’ятій, з однаковою кількістю балів - по 4,88 - “Високий замок” та “Експрес”.

У липні жодного неналежно маркованого матеріалу експрети не виявили у трьох виданнях “Експрес”, “Ратуша” і “Львівська газета”. Удвічі зменшена кількість неналежно маркованих матеріалві у “Львівській пошті” – 10% (червень – 20%).

Матеріали із ознаками замовності у шести друкованих виданнях зафіксовані на рівні 11,01% від загальної кількості проаналізованих матеріалів. Це більше, ніж у червні – 9,71%, але менше, ніж у травні – 12,87%.

Найбільше матеріалів з ознаками замовності опублікувала “Львівська газета”, на другій позиції “ЗІК”, на третій – “Ратуша”, на четвертій – “Львівська пошта”, на п’ятій - “Високий замок”. Жодного матеріалу з ознаками замовності не зафіксовано в газеті “Експрес”.

Моніторинг дотримання журналістських стандартів проводився за шістьма критеріями – баланс думок/точок зору, оперативність, достовірність, відокремлення фактів від коментарів, точність, повнота поданих фактів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.