Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Середа, 19 жовтня 2016, 14:21

Мешканці 12 сіл Львівщини та одного міста об'єдналися у громаду

децентралізація

Центром нової громади є місто Рудки у Самбірському районі.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки від 17 жовтня 2016 року.

Відтак, облдержадміністрація затвердила висновок на відповідність Конституції та законам України проекту щодо добровільного об'єднання територіальної громади на Львівщині.

Зокрема, мешканці міста Рудки, сіл Колбаєвичі, Чайковичі, Малинів, Подільці, Сусолів, Задністряни, Погірці, Конюшки-Королівські, Конюшки-Тулиголівські, Круковець, Новий Острів, Підгайчики об'єдналися у Рудківську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Рудки.

Нагадаємо, на території Самбірського району уже створені вісім об'єднаних громад: Воле-Баранецька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чуквянська, Новокалинівська, Дублянська, Бабинська. У травні Офіс реформ Львівщини запропонував зменшити їхню кількість й створити нові громади.

Нещодавно на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати на пленарному засіданні Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.