Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

центр зайнятості

Четвер, 20 жовтня 2016, 12:44

На Львівщині на одну вакансію претендують п'ять безробітних

центр зайнятості

Минулого року ця цифра сягала позначки 9 безробітних на одне робоче місце.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, порівняно з мигулим роком, у січні-вересні 2016 року у області із 40 до 42 тис одиниць збільшилася кількість заявлених працедавцями вакансій, водночас із 60 до 52 тис осіб зменшилася чисельність зареєстрованих безробітних.

За його словами, на початку жовтня в області на одне вільне робоче місце претендувало 5 безробітних, тоді як у цей же період минулого року було 9.

Загалом упродовж 9 місяців 2016 року місцем праці вдалося забезпечити понад 36 тис осіб, з них 15 тис осіб зі статусом безробітного.

Станом на 1 жовтня 2016 року на Львівщині обліковувалося понад 17 тис безробітних, серед котрих 53% становили жінки, 40% – молодь віком до 35 років, 41% – жителі сіл.

У базі даних налічувалося понад 3 тис вакансій, у тому числі 2 тис – для представників робітничих професій, майже тисячу – службовців і близь 500 для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.