Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:30

Депутати виступають за приєднання навколишніх земель до Львова

Львів

Львівські депутати створили робочу групу, яка займатиметься розробкою нових меж міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, сьогодні на сесії міської ради Львова депутати розглянули питання про врахування інтересів міста Львова у процесі формування об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Було вирішено проголосувати за звернення до Львівської обласної ради та Верховної Ради України, а також створено робочу групу, яка працюватиме над підготовкою такого документу.

«Львів оточує велика кількість громад і вони мають право на просторовий розвиток. Великий пакет документів про затвердження меж Львова був поданий до Львівської обласної ради. Є відповідні містобудівні розрахунки. Без взаємодії з навколишніми громадами працювати не можемо. Відтак, підготовлений проект меморандуму, де пропонується збереження місцевого самоврядування», – зазначив заступник міського голови Львова з економічних питань та містобудування Ростислав Дацків.

За його словами, Львів зі свого бюджету вкладає великі кошти в інфраструктуру Брюхович, Винник та Рудно, саме тому має право на розвиток агломераційного ареалу.

Як додав в.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник, у 2015 році була проголосована ухвала про межі Львова, однак з Львівська ОДА не розглянула це питання через конфлікт міста з Рясне-Руською.

Наразі є підготовлений проект звернення до Львівської обласної ради та Верховної Ради України, а мерія має підготувати проект ухвали і дати його на затвердження облради до кінця тижня.

Нагадаємо, нещодавно на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати на пленарному засіданні Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.