Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

rbc.ua

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 11:52

Проект держбюджету-2017 пройшов перше читання

Верховна Рада

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект держбюджету-2017.

Вчора Верховна рада підтримала у першому читанні держбюджет на 2017 рік. Це рішення підтримали 230 народних депутатів.

Друге читання законопроекту запропоновано провести до 3 листопада, до цього часу уряд має внести необхідні зміни до закону про державний бюджет.

Зокрема, пропонуюється скоротити дефіцит державного бюджету в 2017 році на 7,3% порівняно з 2016 роком – до 77,547 млрд грн за збільшення доходів на 17,4% – до 706,27 млрд грн і видатків – на 14,9%, до 775,265 млрд грн.

Не голосували за законопроект такі депутати з Львівщини: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Дмитро Добродомов (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Ігор Шурма (Опозиційний блок), Тарас Козак (Опозиційний блок), Сергій Кіраль (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Нагадаємо, уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроект про держбюджет-2017 у вересні, законопроект розрахований на прогнозі зростання ВВП на 3% та інфляції у 8,1%.

Як додав під час свого візиту до Львова прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що у держбюджеті на наступний рік закладено збільшення заробітної плати вчителям майже на 30%, лікарям – на 20%. Також передбачено ряд регіональних програм, зокрема масштабний ремонт доріг, на який буде інвестовано від 35 до 40 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.