Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

inpress.ua

Понеділок, 24 жовтня 2016, 12:03

Нацбанк змінив касове обслуговування банків

Нацбанк

Національний банк України врегулював низку питань щодо касового обслуговування банків. 

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.\

Зокрема, національний банк прийняв постанову, якою збільшив терміни перевірки банками сумнівних банкнот, а також врегулював низку питань, пов’язаних із впровадженням Концепції організації готівкового обігу в Україні.

Відтак, відтепер касове обслуговування банків має здійснюватися незалежно від місця знаходження на підставі договорів про касове обслуговування та змінюється порядок надання інформації щодо операцій з передавання національною валюти між банками.

Окрім цього банк зобов’язанийпередавати банкноти для повторного випуску в обіг своїм філіям, відділенням або іншим банкам тільки ті, які оброблені автоматизованим способом із використанням обладнання для автоматизованого оброблення банкнот.

Також змінюються терміни проведення дослідження сумнівних банкнот національної та іноземної валюти.

Постанова набирає чинності з 1 грудня 2о16 року, крім норми щодо автоматизованого оброблення банкнот банками, яка увійде в дію з 1 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.