Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Богдан Гаврилишин

bhfoundation.com.uа

Понеділок, 24 жовтня 2016, 15:14

Помер громадський діяч та економіст Богдан Гаврилишин

Богдан Гаврилишин

Сьогодні на дев'яностому році життя помер канадський та швейцарський громадський діяч, професор, меценат українського походження Богдан Гаврилишин.

Про це повідомляє прес-служба Благодійного фонду Богдана Гаврилишина.

Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві. Смерть настала вранці, о п'ятій годині.

Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у с. Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю Інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук у Женевському Університеті. Впродовж 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у 7 університетах Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів у 89 країнах світу. 

Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після – в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі (тепер Світовий економічний форум). Був консультантом компаній «General Electric», «IBM», «Unilever», «Phillips», радником кількох країн. 

Був радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів; Головою Консультативно-дорадчої ради при Президії Верховної Ради України. Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». Очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фундацію «Відродження» в Женеві. 

За значний внесок в розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від Патріархату УПЦ (КП).

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.