Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Андрій Курков

VirmenkaLviv

Понеділок, 24 жовтня 2016, 16:11

Курков презентував у Львові "Шенгенську історію"

Андрій Курков

Український письменник Андрій Курков представив у Львові нову книгу "Шенгенська історія. Литовський роман".

Як повідомили арт-менержери кав'ярні "Вірменка", 21 жовтня відбулась унікальна передпрем’єра роману Куркова "Шенгенська історія".

Російською мовою книга з’явиться у книгарнях лише на початку листопада, а українською видавництво "Фоліо" планує видати роман вже навесні. Наразі книгу перекладають у Львові.

Роман складається із чотирьох окремих романів, об'єднаних спільною сюжетною лінією. Це історія про Литву, литовців та про те, як все в європейському світі пов'язане з минулим.

За словами автора, у книзі розкривається таємниця, куди ж зникли східні пруси.

"Не завжди очікування, які ми пов'язуємо з відкриттям шлагбауму до Європи справджуються. Мої герої довіряли Європі і були впевнені, що вона їх не підведе. Вони були молодими та самовпевненими", – розповів Андрій Курков.

Андрій Курков розпочав писати роман в 2012 році, багато подорожував Литвою, Францією, Англією.

Дія роману починається в ніч з 20 на 21 грудня 2007 року, коли Литва приєдналась до Шенгенського простору. Цієї ночі три молоді пари зібрались на хуторі Пієнагаліс, щоб відсвяткувати "Шенгенську ніч" і поділитись планами на майбутнє. Хтось мріяв переїхати до Лондона, хтось до Парижа, а хтось до Риму.

Четверта сюжетна лінія розповідає читачеві про "вічного литовця" Кукутіса, який дуже добре знає Європу, і має шість паспортів на своє ім’я, захованих в його дерев’яній нозі, оскільки ще під час Першої світової війни він втратив ногу. Місія Кукутіса – допомагати литовцям, які потрапили в біду за кордоном, проте він завжди запізнюється. 

Зазначимо, презентація книги Андрія Куркова продовжила серію літературно-музичних зустрічей на "Вірменці", присвячених відомим подіям та особистостям. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.