Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет Львівської ОДА

loda.gov.ua

Понеділок, 24 жовтня 2016, 17:16

Львівську ОДА пікетували мешканці Перемишлянщини

пікет Львівської ОДА

Активісти вимагали від керівництва області дозволити створити ще одну об'єднану громаду у Перемишлянському районі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні біля будівлі Львівської ОДА зібралися активісти, які виступають за створення у Перемишлянському районі Дунаївської об'єднаної територіальної громади.

За словами першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, в проекті Перспективного плану, який був затверджений минулого року, облдержадміністрація подавала серед 162 громад і Дунаївську, однак уряд її не затвердив.

"Зараз, після доопрацювання проекту Перспективного плану, облдержадміністрації пропонує у Перемишлянському району сформувати дві громади – Бібрську і Перемишлянську міські громади. Але це не означає, що громади не можуть формувати ОТГ. Потрібно тільки пройти усі необхідні процедурні кроки", – наголосив Ростислав Замлинський.

Зазначимо, у вересні Львівську ОДА пікетували мешканці Пустомитівщини, вимагаючи не допустити створення однієї об'єднаної громади на території району.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року уряд затвердив перспективний план формування територій громад у Львівській області, згідно з яким передбачається створити 85 громад: 41 міську, 21 селищну та 23 сільських. Станом на сьогодні на Львівщині створено 16 об’єднаних територіальних громад.

Також у рамках обговорення проекту перспективного плану громад Львівщини ще на початку літа стало відомо, що у Перемишлянському районі планують створити дві громади, у Городоцькому – три, уБродівському – п'ять, у Старосамбірському – вісім, у Жидачівському – дві.

А нещодавно на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати на пленарному засіданні Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.