Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки

Вівторок, 25 жовтня 2016, 18:16

На Львівщині компенсували лише 30% пільгових перевезень

маршрутки

Львівські перевізники самі не звертаються по компенсацію.

Про це сьогодні під час сесії Львівської облради заявила заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

Згідно з затвердженою Прогамою компенсації перевізникам Львівщини пільгових перевезень на 2016 рік, дотепер виплати отримали лише 30% фірм.

"Варто наголосити, що перевізники самі не проявляють ініціативи стосовно виплати їм компенсацій за надання послуг пільговим категоріям населення", – розповіла Ірина Гримак.

Також вона наголосила, що компенсації за пільгові перевезення залишаються проблемою на Львівщині, а вирішити її може лише монетизація.

За словами Гримак, серед шести автостанцій Львова лише дві є наближеними до європейського зразка та відповідають вимогам чинного законодавства. А АС-5 та АС-4 сьогодні взагалі перебувають у катастрофічному стані.

Нагадаємо, на початку літа кінцеву зупинку приміських маршрутів біля головного вокзалу перенесли на АС "Західна", знаходиться на вулиці Городоцькій, 359. Звідти відправляються 46 приміських маршрутів.

Зазначимо, 30 серпня почали страйкувати львівські приватні перевізники. Тоді на міські маршрути вийшло лише 362 автобуси зі 640.

Згодом близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців зібрались на пікет під міськрадою. Вони висунули ряд вимог міському голові Львова Андрію Садовому, серед них – посилений контроль за пільговими категоріями у транспорті та впровадження електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.