Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

hromadskeradio.org

Середа, 26 жовтня 2016, 15:24

Майже півсотні мешканців Львівщини отримають пенсії за заслуги

гроші

48 мешканцям області призначать пенсію за заслуги перед Україною.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", вчора на засіданні Комісії зі встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною при Львівській облдержадміністрації 19 осіб відзначили трудовими нагородами.

Зокрема, орденами України та колишнього СРСР нагородили 11 осіб, званням "заслужений" – 8. Ще двох львів'ян нагородили військовими нагородами.

Також на комісії розглянули клопотання голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення про призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною 25 багатодітним матерям через присвоєння їм почесного звання "Мати-героїня".

Зазначимо, що на розгляд Пенсійного фонду вже підготували 5 справ членів сімей, загиблих під час АТО, яких Указом Президента України посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня; 3 справи осіб, які відзначені почесними званнями "Народний художник України" та "Народний артист України"; 1 справа члена сім'ї, відзначеного почесними званнями "Заслужений діяч мистецтв України" та "Народний артист України".

Нагадаємо, на Львівщині проживає понад 19 тисяч Матерів-героїнь.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.