Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дністер

chyc.io.ua

Понеділок, 31 жовтня 2016, 10:30

В Україні створять новий орган, що контролюватиме ріки

Дністер

В Україні встановлять 9 річкових басейнів, які контролюватимуть спеціальні Басейнові ради.

Про це йдеться у Законі України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом".

Згідно з законом, в Україні встановлять 9 районів річкових басейнів: район басейну річки Дніпро; Дунаю, Південного Бугу, Дону, річок Криму, річок Причорномор’я, Приазов’я, а також райони басейну річок Вісла і Дністер.

Львівські ріки відноситимуться до двох останніх районів басейну.

"Межі районів річкових басейнів, суббасейнів та водогосподарських ділянок затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища", – йдеться у документі.

Також планують утворити Басейнову раду – "консультативно-дорадчий орган у межах території річкового басейну, утворений при центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства". 

Він забезпечуватиме раціональне використання і охорону вод, відтворення водних ресурсів та інтегроване управління ними.

До складу басейнових рад входитимуть представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інших зацікавлених організацій, установ, підприємств та представники громадськості. 

Як повідомляли Варіанти раніше, у заповідних зонах Яворівського національного природного парку пересихають ріки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.