Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

karatetour.com

Вівторок, 7 серпня 2012, 13:27

Львівська облрада не виплатила винагороду лауреатам премії ім. Героя України Степана Бандери

Львівська облрада не виплатила грошову винагороду лауреатам премії імені Героя України Степана Бандери. Про це повідомив В. о. керівника справ Львівської обласної ради Андрій Бондаренко, - повідомляє прес-служба Львівської облради.

 

Як можна зробити висновок з повідомлення, виплата премії затримується, адже необхідно внести відповідні зміни до обласного бюджету 2012 року.  

Нагадаємо, Урочисте вручення премії, розмір якої становить 20 тисяч гривень, відбулося 30 червня. 

26 червня у Львові оголосили імена переможців обласної премії імені провідника ОУН Степана Бандери у трьох номінаціях. В номінації «Громадська діяльність» переможцем став Олег Баган – науковець, публіцист, громадський діяч, керівник ГО «Науково-ідеологічний центр імені Дмитра Донцова», упорядник багатьох науково-публіцистичних видань, видавець, з міста Дрогобича Львівської області; в номінації «Політична діяльність» переможцем став Олександр Панченко – громадський діяч, політик, видавець, правозахисник і краєзнавець з міста Лохвиця Полтавської області; в номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність» визначено двох переможців, якими стали Ярослав Гаврилюк – народний артист України, режисер, упорядник книги «Крути. Січень 1918 року», з міста Києва та Євген Перепічка – історик, громадський діяч, автор десятків дослідницьких праць, зокрема «Феномен Степана Бандери», публіцист з міста Львова.

Обласну премію імені Героя України Степана Бандери було затверджено рішенням Львівської обласної ради від 16 березня 2012 р. № 423. Згідно з положенням, премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення. Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної Української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення. Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня народження Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року). Здобувача премії (особу чи інституцію) висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового тезового викладу громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці: монографія, посібник тощо відповідного спрямування). Львівська обласна рада зберігає за собою право висунення власної кандидатури з запрошенням до конкурсу. Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

Антифашистський комітет України  звернувся до генпрокуратури із заявою про незаконність рішення Львівської облради про премію імені Героя України Степана Бандери, адже свого час суд скасував рішення президента про присудження С.Банері звання героя України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.