Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

religion.in.ua

Вівторок, 7 серпня 2012, 15:33

Михайло Кулиняк боїться скандалу навколо Пінзеля

За кілька місяців Україна повинна представити у Луврі, одному з найбільших музеїв світу, виставку скульптур Іоана Георгія Пінзеля, проте навколо цієї теми в Україні розпочинаються скандали. Михайло Кулиняк у коментарі Варіантам розповів про небажання громади Бучача передати для виставки у Луврі деякі скульптури.

Також міністр згадав і про ситуацію у с.Рукомиш, Бучачського району, Тернопільської області. Там на церкву, де зберігалася скульптура Пінзеля, впала скеля і зруйнувала повністю одну стіну.

Що сталося з фігурою Св. Онуфрія, чи не пошкоджена вона внаслідок обвалу – невідомо. Настоятель місцевого храму натомість запевняє, що зі скульптурою все гаразд, але журналістам її не показують.

Нагадаємо, підготовка виставки скульптур Пінзеля у Луврі триває 5 років, відкриття її повинно відбутися уже у листопаді цього року. Тривати виставка буде до лютого наступного року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.