Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Петро Малех

П'ятниця, 4 листопада 2016, 12:14

Родина почесних консулів Малехів не повертає мільйон доларів кредиту Оксі Банку

Петро Малех

Почесний консул Бразилії у Львові Петро Малех не повертає мільйон доларів кредиту Оксі Банку, натомість, володіючи разом з дружиною, почесним консулом Угорщини Ларисою Малех 10% акцій банку, збурюють акціонерів проти рішень діючого правління. 

Про це повідомив інший мажоритарний акціонер Оксі Банку Олег Баляш на своїй сторінці в Facebook.

Цю інформацію в коментарі Варіантам підтвердив голова правління Оксі банку Арсен Романюк. Він розповів, що свого часу акціонер Петро Малех оформив в банку кредит і до цього часу є винний банкові гроші. 

«Банк звертався в суд в цій справі і виграв суди всіх інстанцій, після чого була підписана мирова угода, в якій Петро Малех визнав свій борг і зобов’язання погасити його перед банком», - розповів Арсен Романюк.

Натомість, Петро Малех в коментарі Варіантам заявив, що ніколи нічого нікому не був винний, бо він дипломат. 

«Кредит оформлявся на бухгалтера банку М., а я був лише поручителем. Гроші по кредиту витрачались Баляшем на розвиток горілчаного бізнесу. Тому я нічого нікому не винний», - розповів Петро Малех.

Нагадаємо, ПАТ "Оксі Банк"- регіональний банк, структура якого  включає головний офіс та 6 відділень (2 з них у Львові і по 1 в Києві, Харкові, Хмельницькому та Ужгороді). Загальні активи банку становили 594 млн гривень. Чистий прибуток за 2015 рік склав 93 тис грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.