Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Підгорецький замок

touristclub.kiev.ua

П'ятниця, 4 листопада 2016, 15:18

Міністерство економіки хоче підзаробити на підгорецьких привидах

Підгорецький замок

В Уряді планують здати Підгорецький замок у концесію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народна депутатка Ірина Подоляк.

Як вдалося з'ясувати нардепці, партнером та ініціатором цієї концесії в Уряді (хто знайшла інвестора) є заступник Міністра економіки Юлія Ковалів.

Водночас, новообраний директор Львівської картинної галереї (які належить Підгорецький замок) Тарас Возняк не володіє інформацією про потенційного концесіонера. Також про нього невідомо керівництву обласної ради.

За словами Ірини Подоляк, голова Львівської облдержадміністрації поінформований, концесіонування підтримує, ініціює і готує постанову про передачу замку. 

Отримані копії документів про передачу замку в концесію вона передала Прем'єр-міністру.

Довідка. Концесія – договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам, за умови взяття суб'єктом підприємницької діяльності (концесіонером) на себе зобов'язань по створенню (будівництву) та (або) управлінню (експлуатації) об'єктом концесії, майнової відповідальності та можливого підприємницького ризику. Тобто концесія — це специфічний тип оренди, але орендар має значно більше обов'язків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.