Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Наталія Микольська

П'ятниця, 4 листопада 2016, 16:04

Найбільше Львівщина експортує автозапчастини і товари легкої промисловості – Микольська

Наталія Микольська

Разом з тим спостерігається експорт перероблених продуктів харчової промисловості малими та середніми виробниками області.

Про це сьогодні на прес-конференції під час Міжнародного економічного форуму розповіла заступниця Міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

Так, Львівщина експортує у різні країни світу напої, перероблену харчову продукцію, товари легкої промисловості, автомобільні запчастини та надання послуг. Чиновниця зауважила, що Львівщина є лідером по наданню ІТ-послугах в Україні.

"Наше завдання полягає у тому, щоб з лідера ІТ-послуг Львівщина перетворилась у лідера хай-тек-рішень. Ми вчора говорили на аграрній стратегії, що в агарний сектор нам потрібне не просування агропродукції, а напоїв та їжі плюс аґрітека, – тобто наукоємного складника рішень для аграрного бізнесу. Починаючи з дронів, що використовують аграрії, закінчуючи інженерними рішеннями," – наголосила Наталія Микольська.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева додала:
"Саме з Львівщини малі та середні підприємці самотужки почали вивозити товари у Європейський Союз: заморожені ягоди, соки тощо."

Нагадаємо, що з початку цього року по травень підприємства області експортували товари на суму 291,3 млн дол, що на 18,5% більше, ніж минулого року. А експорт послуг з січня по червень 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року збільшився на 6,2% або на 10,7 млн доларів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.