Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 8 листопада 2016, 13:19

Грибовичі так і не визнали зоною надзвичайної екологічної ситуації

Грибовицьке сміттєзвалище

Грибовицьким сміттєзвалище та прилеглі до нього села не визнали зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про це сьогодні кореспонденту Варіантів повідомив директор департаменту екології та навколишнього середовища Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

"Ми звертались до Державної служби надзвичайних ситуацій, аби дізнатись, чи можна трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі класифікувати як надзвичайну ситуацію, відповідно, визнати її зоною екологічного лиха. Але нам надіслано відповідь, що дана трагедія є лихом місцевого масштабу", – розповів Руслан Гречаник.

За його словами, будь-яку територію визнають зоною надзвичайної екологічної ситуації лише на державному рівні. Відтак, додаткові кошти на Грибовицьке сміттєзвалище, а також інші можливості, які передбачають надання такого статусу, львівська влада не отримає.

"Безперечно, потрібно провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, адже місцева громада категорично проти побудови на цій території заводу з переробки твердих побутових відходів. Не чекаючи на міську раду, ми вже розробили технічне завдання на новий проект рекультивації звалища. Тож будемо шукати проектантів, можливо, це будуть закордонні інституції, як Шведський технічний інститут", – додав Руслан Гречаник. 

Нагадаємо, що в червні, мер Львова Андрій Садовий скерував до Президента і Парламенту звернення щодо визнання самого міста та сіл Малехова й Грибович такою зоною.

А депутати Львівської обларди та Жовківської райради натомість попросили Президента визнати Грибовицьке сміттєзвалище зоною надзвичайної екологічної ситуації, а найближчі до нього населені пункти – зоною впливу катастрофи. Про визнання Грибовицького полігону зоною надзвичайної екологічної ситуації йдеться у статті Варіантів Невигідні Грибовичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.